Как да поддържате килимите си – Пране на килими София

Поддръжката на различните разновидности килими се състои от различни елементи. В тази статия ще Ви издадем няколко тайни и подробности за това как да ги поддържате чисти и здрави с помощта на Пране на килими София. Може да ни потърсите на тел. 0877775120

  1. Вълнени килими – това са може би най-трудният за почистване вид. Екипът на Kilimcheto.com винаги е изключително внимателен, защото структурата на вълната е много чувствителна. В тези случаи ние използваме леки движения и специално пригодени за вълнени килими препарати. Също така е задължително да не бъдат сушени на пряка слънчева светлина. Ако бъдат почиствани внимателно с правилните препарати и сушени правилно може да запазите в перфектно състояние Вашите вълнени килими за дълги години с любезното съдействие на Пране на килими София.
  2. Рошави килими – въпреки дължината на космите – те са по-лесни за почистване от вълнените и не са толкова чувствителни. Хубаво е редовно да използвате пране на килими за почистването им, защото заради изкуствената им материя на пръв поглед мръсотията не залепва по космите и остава невидима на пръв поглед. Също така те не трябва да бъдат изпирани на много висока температура. Служителите на Kilimcheto.com използват специални омекотители и швейцарски препарати за тях, за да предодвратят възможността за втвърдяване на косъма.
  3. Машинно-тъкани килими (релефни) – при тях почистването е малко по-лесно, но за сметка на това при тях мръсотията се забелязва лесно и е добре да използвате Пране на килими София редовно, за да ги запазите в добро и чисто състояние. С нашият екип от професионалисти и висок клас биоразградими препарати Вашите релефни килими ще запазят своя блясък.
  4. Мокетни килими – те обикновено са от изкуствена материя, а власинките им са ниски и гладки. Това ги прави сравнително лесни за почистване, но също така могат и да се изцапат доста бързо. Въпреки това и те не бива да бъдат сушени след пране на пряка слънчева светлина, за да се избегне избелване на цветовете им.

Ние от Kilimcheto.com работим в сферата от повече от 10 години и всекидневно подаряваме нужната грижа и любов на Вашите килими. Никога не ползваме препарати с високо химично съдържание, за да ги запазим здрави и да ги предпазим от разпад. Нашите препарати са най-висок клас биоразградими – швейцарски.

Доверете се на Пране на килими София на тел. 0877775120

Нашата компания предлага най-качественото обслужване на най-изгодните цени на пазара. Защото ние искаме да сте доволни освен от услугата, а и от цената. Ние ценим и ухажваме Вашите килими все едно са наши. Улесняваме нашите клиенти, с безплатно взимане и връщане от врата до врата. Така ви спестяваме носенето и разкарването като хамали из София с килимите във Вашата кола. По всяко време може да се доверите на нашата фирма за пране на килими на цена от 4.5 лв/кв.м. Това ни прави в пъти по-евтини от другите компании в сферата, които предлагат силно завишени цени на килограм. Служителите на Kilimcheto разполагат със сериозни знания и умения как да изперат Вашите килими внимателно и правилно, за да може да ги запазите в перфектно състояние още дълги години.